Date

(Apologies to the international friends/aquiantances reading this, I wrote it originally for the Work blog, but it ended up too personal for there, and I figured I'd post it here instead. )

Dags att ölblogga! I normala fall pysslar jag ju mest med teknik och tre eller fyra bokstäver långa förkortningar, saker som må vara nördigt men ja, det är ju inte ölnördigt. Då kan jag ju jämföra med vår ölguru Magnus Bark, som är såpass ölnördig att han får helsidor i tidningen och både pratar i radio och föreläser på nördcafé.

Nej, där ligger jag i lä.

Men, för att lära mig lite mer om ölen och saker däromkring så räcker det inte att gå på ölprovningar och läsa böcker och bloggar. I samrådan med Amanda bestämde jag mig att det var dags för lite mer praktisk kunskap. Därför hittade jag mig i onsdags på andra sidan baren, tillsammans med lustiga pekskärmar, bongar, glas och tappar.

Det blev till att sätta upp håret, slänga hatten på hyllan och hänga rocken i garderoben, här var det förkläde och prydlig förvirring som gäller. Snart stod jag där som ett frågetecken, vart var det man hittar knappen för Vedett, hur mycket fyller man ett Maredsous-glas, var står glasen till Gonzo, hur får man pumpen att sluta skumma?

Oj. Hoppsan. Hjälp!

Jag blev snabbt påmind om varför jag brukar sitta vid ett tangentbord: japp, jag är en klant! Det där var ju inte helt en nyhet, men ont gör det ändå när man sätter ett glas snett mot kanten och det går sönder i handen. Och kladdigt blir det också.

Men men, nu lär jag ju minnas att jag är en klant ett tag till! Och så illa blev det inte. Ett par plåster och en timeout så var allt fint igen. Då var det dags att balansera brickor, denna gången utan glaskross och kaos. Och så fortsatte kvällen! Fullt blev det, sällskap kom och gick igen, och det verkade alltid finnas någon som ville att
ölen skulle rinna snabbare.

Men visst är det kul att vara där, och trots att jag såg så förvirrad ut vid baren så var kunderna trevliga och hade översikt med min vilsenhet.

Och, nu hittar jag till Hofbrauglasen, men jag får nog leta lite till efter ESB i kassan.

Och på lördag blir det lite mer ölnördande. Då ska jag på provning här i Klompen, sedan får vi se vad som händer. Men kul ska det bli med lite nytt om Amerikansk Humle.